Werkwijze

Van ontwerp tot realisatie

Om het verhaal van uw tuin te schrijven, gaan we stap voor stap. Efficiënt, maar altijd met persoonlijke begeleiding. Het ontwerpproces begint met een open gesprek, waarin we elkaar leren kennen. Dat is het begin van een mooi verhaal, op zoek naar de ideale tuin.

1.

Elkaar en de tuin leren kennen

Voor de eerste ontmoeting kom ik graag tot bij u, in de tuin. Zo kunnen we elkaar leren kennen, en zie ik meteen ook voor het eerst de tuin. We bespreken meteen wat voor u belangrijk is, waar we de klemtonen leggen en ook wat u absoluut niet wil. Want de grote lijnen van uw droomtuin, die schrijven we samen.

2.

Inventarisatie en opname van groene en bouwkundige elementen

Daarna gaan we meten. Grondig meten. Want alles is belangrijk. Waar staat de woning in de tuin? Waar ligt het zuiden? Zijn er elementen die u graag wil behouden? Welke materialen zijn er gebruikt? Is er al beplanting? Deze eerste gedetailleerde meting vormt de basis voor het eerste ontwerp.

3.

Het eerste ontwerp

Al van bij het eerste ontwerp krijgt u een eerste plan waar we de focus leggen op indeling van de tuin. De schets wordt bij ons op kantoor aan u gepresenteerd. We doen dit op basis van de besproken voorwaarden, wensen en mogelijkheden. Het eerste ontwerp is meer dan een lijnenspel en een ‘platte’ tekening. Het is meteen all-in. We willen dat u uw droomtuin al ziet en voelt. Daarom wordt het plan altijd ondersteund door een realistisch 3D-ontwerp, zodat u uw toekomstige tuin vanaf het begin al kunt beleven en een realistisch beeld krijgt van wat u kunt verwachten. We nemen samen alle tijd voor de bespreking en laten deze eerste indruk vervolgens 1 tot 2 weken ‘rusten’. Tijd die u kunt gebruiken voor een goede doordachte terugkoppeling. Bent u tevreden met het resultaat? Dan zetten we ons creatieve verhaal voort.

4.

Het definitieve ontwerp

Voor het maken van het definitieve ontwerp gaan we verder in op de details. Uw feedback op de eerste schets zal worden verwerkt en er wordt een voorstel voor de beplanting en materialen gepresenteerd bij ons op kantoor. Het resultaat van deze laatste ontwerpfase is een definitief ontwerp dat ondersteund wordt door de nodige plannen zoals matenplan, beplanting/materialenplan en verlichtingsplan. Deze plannen zijn op schaal en vanuit deze plannen kan  er een prijs worden gemaakt door een van onze vaste Tuinaannemers.

5.

Realisatie

Als u dat wil, kunnen we u ook helpen met de uitvoering van ons ontwerp. Daarvoor werken we samen met een team van ervaren tuinaannemers. Die staat klaar om uw droomtuin aan te leggen. Uiteraard zorgen we eerst voor een transparante offerte. De aannemers waar we mee werken zijn geselecteerd op hun kennis, hun ervaring en goede communicatie. En wij staan garant dat de ontwerpen perfect uitgevoerd zullen worden en u daarna zorgeloos kan genieten.

Begeleiding tijdens uitvoering

Bij de realisatie van een project kan u er ook voor kiezen om de planning, coördinatie en communicatie aan ons toe te vertrouwen. Zo bent u zeker dat uw ontwerp precies wordt uitgevoerd zoals het is bedoeld. En zo heeft u ook een pak minder zorgen. Hoe verloopt dat precies?

1.

We starten het project mee op en we controleren de tuin voor de oplevering van het project.

2.

We begeleiden de aannemer tijdens de uitvoering. We zullen aanwezig zijn bij de belangrijke momenten, zoals bijvoorbeeld het uitzetten van de beplanting.

3.

Tijdens de gehele uitvoering blijven we nauw betrokken bij het project en kunt u op ons rekenen voor al uw vragen of die van de tuinaannemer/hovenier.

4.

Ook als u kiest om zelf aan de slag te gaan maar u wil zeker zijn dat u kwalitatieve planten koopt en tegels, dan leveren we deze graag tot bij u, zodat u met een gerust hart kan werken aan uw eigen tuindroom.

Klaar om uw droomtuin tot leven te brengen?

Neem vandaag nog contact met ons op en samen zien we hoe uw groene visie tot bloei komt.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren.
Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.