Jeamie Hendrickx

De magie die ontstaat door planten en materialen op een originele manier te combineren. Het voelt als een huwelijk. De ene versterkt de andere, of soms net niet. En dan moet je blijven zoeken naar die ene juiste match. En dat kun je niet leren op school, dat moet je leren voelen.

Ik heb altijd mijn passie gevolgd en dat doet me nu leven, dat doet me groeien. Tuinen ontwerpen en klanten zien genieten, het maakt me gelukkig. Het geeft me elke keer de motivatie om voor die ene juiste match te gaan, elke keer dat ene perfecte tuinontwerp, de droom van mijn klanten.

Een beetje eigenzinnig en heel vastberaden. Zo was ik blijkbaar als kind, zeggen mijn ouders.
Ik ben opgegroeid in Ekeren, aan de rand van Antwerpen, in het groen. We hadden daar het geluk om een grote tuin te hebben, en ik had dubbel geluk omdat mijn vader geen groene vingers had. Daardoor mocht ik al snel in de tuin experimenteren. En daar is meteen de passie ontstaan.

Omdat ik dyslexie heb, raadde iedereen mij af om tuinarchitectuur te gaan studeren.
Maar eigenzinnig en vastberaden - weet u nog - dus deed ik het toch. En met succes. Daar heb ik de basis gelegd. Die was heel zinvol, maar als je je creatieve geest de vrije loop wil laten, dan leer je dat alleen door het te doen.

Mijn visie

De ideale tuin is een tuin waarin alles klopt, het jaar rond. Een plek waar je elk seizoen plezier aan hebt. Het is moeilijk om mijn stijl te vatten in één woord, dus doe ik het in twee: ‘zuiderse sereniteit’.

Zuiders, met veel organische vormen, en klaar voor extremer weer. En sereen, omdat alle elementen altijd perfect in balans zijn.


En hoe divers mijn projecten ook zijn, het zijn altijd groene oases met een maximum aan beleving, esthetiek en comfort, met zo weinig mogelijk onderhoud. Dan blijft er zo veel mogelijk tijd om te genieten en te ontsnappen uit het drukke leven, en dat gewoon vlakbij, in de eigen tuin.

Ik waak er ook altijd over dat het resultaat voelt als een deken van gezelligheid, waar je met vrienden en familie lekker aan de borrel kan.
Kortom: een plek om gelukkig te zijn.

"Tuinen zonder grenzen"

Dat mag u letterlijk nemen. Zo kijk ik ook naar onze buurlanden, om te zien hoe ze daar omgaan met het nieuwe klimaat. Dat kan gaan van de keuze van planten en materialen, tot de manier waarop we omgaan met water.

Publicaties

Mijn tuinen en projecten verschijnen regelmatig in gerenommeerde (inter)nationale boeken en magazines.
Hier vindt u een greep uit de uiteenlopende publicaties.
Wilt u een van onze projecten opnemen in uw media? Neem dan gerust contact op met ons.
We delen graag ons bijzondere werk om anderen te inspireren.

"TuinOntwerp" - publicatie januari 2023
Klaar om uw droomtuin tot leven te brengen?

Neem vandaag nog contact met ons op en samen zien we hoe uw groene visie tot bloei komt.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren.
Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.